Splňte si své předsevzetí s Edenred | Články | Edenred

Splňte si své předsevzetí s Edenred | Články | Edenred

Czech Republic

Splňte si své předsevzetí s Edenred

27. 1. 2020

Zhubnout, zdravě jíst, méně se stresovat, vydělat víc peněz, víc sportovat – podle průzkumu Rondo Data jsou nejpopulárnější předsevzetí pro rok 2020 jasná. Přitom až 42 % respondentů má problém předsevzetí dodržet. Dokonce 15 % je nedodrží nikdy. Máte stejná předsevzetí a také se bojíte selhání? Přečtěte si naše tipy, jak se takovému selhání vyhnout.

Hubnutí, které vám vydrží

Trvalé hubnutí, které vám navíc neuškodí, začíná a končí u zdravého a hlavně dostatečného stravování. Pro začátek si zjistěte, jaký je váš bazální metabolismus (BM). S tím vám pomůže jednoduchý výpočet. Nejpřesnější výsledek získáte měřením u nutričního specialisty. Pak se stačí držet jednoduchých pravidel:

  1. Váš denní příjem kalorií by nikdy neměl být menší než váš BM. Tělo jinak vyhodnotí nedostatečný příjem jako krizovou situaci a nebude se chtít vzdát dosavadních „zásob“.
  2. Každý den byste měli vydat minimálně stejné množství energie, jako kolik přijmete.
  3. Zapisujte si všechno, co sníte, včetně váhy porcí/ingrediencí. Získáte přesnou představu o tom, kolik toho reálně sníte.

Tip! K přesnému zapisování jídla můžete využít třeba skvělou českou aplikaci Kalorické tabulky.

Najděte si čas na zdravé stravování

Proč myslíte, že je tak těžké jíst zdravě?

  1. Našim zmlsaným jazýčkům chvíli trvá, než si odvyknou od sladidel a umělých koření. Je tak těžké odolat volání „mlsné“.
  2. Jíst zdravěji znamená i vařit častěji. A to zabere čas navíc.

S krocením chutí si budete muset poradit sami, ale s vařením vám rádi pomůžeme. V naší databázi Edenred snadno najdete restaurace, která nabízejí zdravá a vyvážená jídla. Poznáte je tak, že jsou označené ikonou Food. Přečtěte si víc o programu FOOD!

Tip! S vařením vám pomůže také nejedna zdravá kuchařka. Pořídit ji můžete třeba v knihkupectví Dobrovský. I tady pohodlně zaplatíte s Edenred kartou.

Nenechte se stresovat, relaxujte!

Mezi populární předsevzetí patří omezení stresu, a to pracovního i životního. Takové předsevzetí si můžete snadno splnit. Stačí nechat stres před dveřmi toho správného wellness. Mrkněte na náš vyhledávač. Dopřejte si regenerační pobyt v sauně, uvolňující masáž nebo aktivní odpočinek v libovolném fitness.

Tip! Stresu se můžete zbavit i prací na tzv. Mindfulness.

Chcete víc sportovat? Vyzkoušejte Benefits card

Začít se sportem od nuly není sranda, stejně jako udržet pravidelné tempo a tréninky. V neposlední řadě lidé sport škrtají kvůli finanční nedostupnosti nebo náhlým finančním výdajům. S kartou Benefits card nebude žádná lekce problém.

Tip! Sportujte i v zimě. Mrkněte na tipy Edenred.

Další články

Výhody placení s Qerko

Jak bezpečně a bez čekání platit přes Qerko

Číst více8. 3. 2023

Ukončení služby Poukázky za kartu

Ukončení služby Poukázky za kartu

Číst více5. 12. 2022

EDENRED POMŮŽE SBÍRKOU POUKÁZEK LIDEM V NOUZI

Společnost Edenred již pátým rokem pomáhá lidem v nouzi.

Číst více29. 11. 2022