Jak se bránit obezitě! | Články | Edenred

Jak se bránit obezitě! | Články | Edenred

Czech Republic
Edenred | FOOD | obezita | zdravý životní styl

Jak se bránit obezitě!

17. 5. 2019

Aktuální čísla dokazují, že se obezita může týkat každého z nás. V ČR trpí nadváhou nebo obezitou 71 % mužů a 57 % žen. S obezitou se bohužel potýká i spousta dětí a mladistvých. A odhaduje se, že na celém světě se s obezitou potýká na 600 milionů lidí.

graf vyskyt obezity v Evrope.jpg

Hlavními původci obezity jsou nezdravá nebo nepravidelná strava, stres i sedavá zaměstnání. I proto v posledních letech roste popularita pracovních benefitů, díky kterým je sport i zdravé stravování cenově dostupnější.

3 nejpopulárnějších zdravé aktivity, které můžete dělat s Edenred (na pořadí nezáleží :)

  1. Vše začíná u talíře!

Vařit si zdravá jídla každý den je časově a často i finančně dost náročné. Běžnou alternativou je stravování v restauracích, zvlášť během pracovní doby. Skvělým dostupným kompromisem je program FOOD. Ten pomáhá spojit příjemné s užitečným. Ve všech restauracích označených v našem vyhledávači značkou FOOD se můžete najíst pohodlně a taky zdravě!

  1. Nebojte se sportovat!

Pro zdraví člověka je pohyb stěžejní. Naštěstí žijeme v době neomezených možností a každý si může najít pohyb nebo sport, který mu bude vyhovovat. Díky benefitům můžete vyzkoušet celou řadu sportů, od vstupů do posiloven či bazénů po různé kurzy jógy nebo tance.

Mrkněte na další tipy, jak se udržet ve formě!

  1. Odpočívejte!

Každý by si měl čas od času dopřát relax. Neodpočívá totiž jen vaše tělo, ale i vaše mysl. Celá řada studií potvrzuje vztah mezi stresem a nadváhou. Nadměrný stres navíc negativně ovlivňuje i další aspekty našeho života od mezilidských vztahů po celkový vliv na zdravotní stav.

Naučte se proto se stresem bojovat, snažte si organizovat čas tak, abyste si pravidelně našli chvíli pro sebe. Můžete si zajít do sauny, na výstavu nebo na masáž, díky benefitům Edenred pro vás budou tyto aktivity mnohem dostupnější. Čím pravidelněji budete zdravě odpočívat, tím větší zlepšení pocítíte!

Evropský den obezity

Obezita a nadváha jsou skutečným problémem, i proto vzniká celá řada iniciativ, např. Evropský den obezity, který letos připadá na 18. května. Mějme ale na paměti, že vyhrát nad nezdravou životosprávou můžeme jen každý sám tím, že začneme u sebe.

Další články

Výhody placení s Qerko

Jak bezpečně a bez čekání platit přes Qerko

Číst více8. 3. 2023

Ukončení služby Poukázky za kartu

Ukončení služby Poukázky za kartu

Číst více5. 12. 2022

EDENRED POMŮŽE SBÍRKOU POUKÁZEK LIDEM V NOUZI

Společnost Edenred již pátým rokem pomáhá lidem v nouzi.

Číst více29. 11. 2022