FOOD stránka | Edenred

Czech Republic

Program FOOD

Celoevropský program FOOD usiluje o veřejné zdraví díky své jedinečné síti kontaktů prostřednictvím řešení Ticket Restaurant®. Cílem projektu je zlepšit stravovací návyky zaměstnanců zvýšením jejich povědomí o nutričně vyvážené stravě a zároveň zlepšit výživovou kvalitu nabízených jídel v restauracích.

Restaurace FOOD jsou označeny zelenou samolepkou a zvýrazněny v našem vyhledávači zelenou barvou.

Jaké jsou výhody z pozice hosta restaurace FOOD?

FOOD sdružuje restaurace, které svým hostům nabízejí výživově kvalitnější jídla


Restaurace s označením FOOD se zavazují respektovat kritéria ve smyslu zdravé výživy


Do sítě FOOD můžete nominovat i vámi oblíbenou restauraci splňující kritéria FOOD

Zapojte celou firmu

Pokud se chcete vzdělat v oblasti zdravé výživy v průběhu pracovního dne, pak si u nás můžete objednat workshop. Společně s odborným garantem jezdíme do firem, kde učíme lidi přistupovat k jídlu zodpovědně.

Jaké jsou výhody z pozice provozovatele restaurace FOOD?

Pomůžeme vám zvýšit zisk


Díky řešení Ticket Restaurant® vás efektivně propojíme se zaměstnanci


Přivedeme k vám nové zákazníky, které zdravá strava zajímá a dávají jí přednost

Prověřeno zkušenostmi i čísly

Zajímá vás, jaký mají strávníci názor na zdravé jídlo a jaká je po něm poptávka? Pak nahlédněte do našeho každoročně realizovaného barometru, kde najdete výsledky dotazníků.

Kritéria restaurací FOOD

Provozovatelé restaurací se svým členstvím zavazují respektovat nejméně 5 z 9 kritérií programu FOOD z hlediska zdravé výživy. Kritéria byla navržena ve spolupráci s odborným garantem STOB (Stop obezitě).

Jaká jsou kritéria restaurací FOOD?

Pestrost

V nabídce hotových jídel máte i jídla méně kalorická, jídla dušená, vařená v páře, pečená apod.

Porce

Nabízíte objednání polovičních porcí nejen pro děti

Saláty

Nabízíte zeleninové saláty jako hlavní jídlo

Vyváženost

Ke smaženým jídlům nenabízíte smažené přílohy

Energie

V poledním menu máte vždy i méně energeticky náročnou polévku (např. vývar) nebo k vydatnější polévce méně energeticky náročný druhý chod (např. salát)

Přílohy

V nabídce příloh máte i zeleninové přílohy

Zelenina

K hlavním jídlům je možné objednat si menší porci zeleninového salátu

Pravidelnost

Zařazujete do svých denních menu alespoň 2x týdně jedno čistě zeleninové, nesmažené hlavní jídlo