Celoevropský program FOOD usiluje o veřejné zdraví díky své jedinečné síti kontaktů prostřednictvím řešení Ticket Restaurant®. Cílem projektu je zlepšit stravovací návyky zaměstnanců zvýšením jejich povědomí o nutričně vyvážené stravě a zároveň zlepšit výživovou kvalitu nabízených jídel v restauracích.
Restaurace FOOD jsou označeny zelenou samolepkou a zvýrazněny v našem vyhledávači zelenou barvou.
FOOD sdružuje restaurace, které svým hostům nabízejí výživově kvalitnější jídla
Restaurace s označením FOOD se zavazují respektovat kritéria ve smyslu zdravé výživy
Do sítě FOOD můžete nominovat i vámi oblíbenou restauraci splňující kritéria FOOD
Pokud se chcete vzdělat v oblasti zdravé výživy v průběhu pracovního dne, pak si u nás můžete objednat workshop. Společně s odborným garantem jezdíme do firem, kde učíme lidi přistupovat k jídlu zodpovědně.
Pomůžeme vám zvýšit zisk
Díky řešení Ticket Restaurant® vás efektivně propojíme se zaměstnanci
Přivedeme k vám nové zákazníky, které zdravá strava zajímá a dávají jí přednost
Zajímá vás, jaký mají strávníci názor na zdravé jídlo a jaká je po něm poptávka? Pak nahlédněte do našeho každoročně realizovaného barometru, kde najdete výsledky dotazníků.
Provozovatelé restaurací se svým členstvím zavazují respektovat nejméně 5 z 9 kritérií programu FOOD z hlediska zdravé výživy. Kritéria byla navržena ve spolupráci s odborným garantem STOB (Stop obezitě).
Součástí hlavního jídla je nesmažená zelenina, případně dodaná v podobě malého přílohového salátu / salátového bufetu
Uvádíte u pokrmů nutriční hodnoty (spočítat si je můžete zde)
Nabízíte objednání polovičních porcí nejen pro děti
Nabízíte přílohy z celozrnných obilovin, luštěnin nebo pseudoobilovin (např. pohanka, quinoa)
Používáte méně tuku a soli
Alespoň 2x týdně je v nabídce jídlo z ryb nebo z luštěnin
V nabídce máte každý den nesmažené vegetariánské/veganské hlavní jídlo
Převážně používáte doporučené způsoby úpravy: dušení, vaření, vaření v páře/ve vakuu nebo pečení