FOOD stránka | Edenred

Czech Republic

Program FOOD

Celoevropský program FOOD usiluje o veřejné zdraví díky své jedinečné síti kontaktů prostřednictvím řešení Ticket Restaurant®. Cílem projektu je zlepšit stravovací návyky zaměstnanců zvýšením jejich povědomí o nutričně vyvážené stravě a zároveň zlepšit výživovou kvalitu nabízených jídel v restauracích.

Restaurace FOOD jsou označeny zelenou samolepkou a zvýrazněny v našem vyhledávači zelenou barvou.

Jaké jsou výhody z pozice hosta restaurace FOOD?

FOOD sdružuje restaurace, které svým hostům nabízejí výživově kvalitnější jídla


Restaurace s označením FOOD se zavazují respektovat kritéria ve smyslu zdravé výživy


Do sítě FOOD můžete nominovat i vámi oblíbenou restauraci splňující kritéria FOOD

Zapojte celou firmu

Pokud se chcete vzdělat v oblasti zdravé výživy v průběhu pracovního dne, pak si u nás můžete objednat workshop. Společně s odborným garantem jezdíme do firem, kde učíme lidi přistupovat k jídlu zodpovědně.

Jaké jsou výhody z pozice provozovatele restaurace FOOD?

Pomůžeme vám zvýšit zisk


Díky řešení Ticket Restaurant® vás efektivně propojíme se zaměstnanci


Přivedeme k vám nové zákazníky, které zdravá strava zajímá a dávají jí přednost

Prověřeno zkušenostmi i čísly

Zajímá vás, jaký mají strávníci názor na zdravé jídlo a jaká je po něm poptávka? Pak nahlédněte do našeho každoročně realizovaného barometru, kde najdete výsledky dotazníků.

Kritéria restaurací FOOD

Provozovatelé restaurací se svým členstvím zavazují respektovat nejméně 5 z 9 kritérií programu FOOD z hlediska zdravé výživy. Kritéria byla navržena ve spolupráci s odborným garantem STOB (Stop obezitě).

Jaká jsou kritéria restaurací FOOD?

Zelenina

Součástí hlavního jídla je nesmažená zelenina, případně dodaná v podobě malého přílohového salátu / salátového bufetu

Nutriční hodnoty

Uvádíte u pokrmů nutriční hodnoty (spočítat si je můžete zde)

Porce

Nabízíte objednání polovičních porcí nejen pro děti

Přílohy

Nabízíte přílohy z celozrnných obilovin, luštěnin nebo pseudoobilovin (např. pohanka, quinoa)

Dochucování

Používáte méně tuku a soli

Ryby

Alespoň 2x týdně je v nabídce jídlo z ryb nebo z luštěnin

Vegetariáni

V nabídce máte každý den nesmažené vegetariánské/veganské hlavní jídlo

Příprava

Převážně používáte doporučené způsoby úpravy: dušení, vaření, vaření v páře/ve vakuu nebo pečení