PODZIMNÍ DETOX PRO ZAČÁTEČNÍKY I POKROČILÉ | Články | Edenred

PODZIMNÍ DETOX PRO ZAČÁTEČNÍKY I POKROČILÉ | Články | Edenred

Czech Republic

PODZIMNÍ DETOX PRO ZAČÁTEČNÍKY I POKROČILÉ

27. 9. 2019

Podzimní detox posiluje organismus

Zima je pro tělo po fyzické i psychické stránce asi nejnáročnější období. I proto je tak oblíbený jarní detox, který nám pomáhá vypořádat se s jejími následky. Podzimní detox oproti tomu funguje jako prevence. Jeho hlavním smyslem není nastartování hubnutí do plavek nebo setřepání zimní únavy, ale naopak celkové posílení organismu.

Zdravé zažívání, spánek a rovnováha

Hlavní myšlenkou detoxu je vynechat všechny škodlivé zvyky, kterými své tělo zatěžujeme. Tělo, které se nemusí vypořádávat s nepřirozenými látkami, únavou a nedostatkem pohybu regeneruje mnohem rychleji. Je to vlastně taková biologická dovolená. Přetíženému organismu pomůže odlehčit zatížení orgánů a nastartovat důležité procesy, třeba zdravé zažívání i pořádný spánek. To vrací vaše tělo do rovnováhy, díky které je silné a odolné. V jarních měsících může být výsledkem hubnutí, na podzim je ale detox důležitější. Silný organismus se lépe brání všudypřítomným bacilům, stejně tak únavě i prochladnutí a v neposlední řadě se lépe vyrovnává se stresem.

Každému sedí jiný styl detoxu

Na detox organismu se specializuje celá řada výrobků a doplňků stravy od tablet přes šumáky nebo detoxikační čaje. Další a velmi oblíbenou formou detoxikace je pití detoxikačních šťáv z ovoce a zeleniny, které si můžete vyrobit sami nebo si je koupit ve specializovaných obchodech. Nejradikálnější formou detoxu je potom naprostý půst, ten by ale určitě neměl přesáhnout 36 hodin. Výběr je na vás.

Nejjednodušší je začít detoxem s ovocnými a zeleninovými šťávami. Tak si pořád dopřejete spoustu zajímavých chutí a nebude vás tolik svádět podvádění.

Dlouhodobý detox ano nebo ne?

Ani s detoxem se to nemá přehánět. Člověk nemůže být živ jen ze zeleninových a ovocných šťáv. Přesto termín dlouhodobý detox existuje. Jen ho znáte pod nálepkou „zdravý životní styl“. Smyslem dlouhodobého detoxu není nárazově hojit neduhy, ale myslet na svoje tělo dlouhodobě. Pracujte s tím, co jíte, jak se hýbete a jak kvalitní si dopřáváte odpočinek fyzický i psychický.

Tip! Edenred zdravý životní styl dlouhodobě podporuje. Ať už formou volnočasových benefitů nebo právě programem FOOD, který vám pomůže najít restaurace s kvalitní a zdravou nabídkou. Přečtěte si také, jakou stravu doporučujeme jíst v jednotlivých měsících dle tradiční čínské medicíny.

Další články

Výhody placení s Qerko

Jak bezpečně a bez čekání platit přes Qerko

Číst více8. 3. 2023

Ukončení služby Poukázky za kartu

Ukončení služby Poukázky za kartu

Číst více5. 12. 2022

EDENRED POMŮŽE SBÍRKOU POUKÁZEK LIDEM V NOUZI

Společnost Edenred již pátým rokem pomáhá lidem v nouzi.

Číst více29. 11. 2022