Nejpopulárnější benefity pro rok 2019 | Články | Edenred

Nejpopulárnější benefity pro rok 2019 | Články | Edenred

Czech Republic
2019 | benefity

Nejpopulárnější benefity pro rok 2019

14. 2. 2019

Firmy se v současnosti doslova perou o kvalitní zaměstnance. Finanční odměna už proto dávno nestačí. Zaměstnavatelé se snaží o svoje zaměstnance skutečně postarat. Jak to vypadá v praxi? Tohle jsou nejoblíbenější benefity pro rok 2019 a jejich největší výhody.

Delší nebo neomezená dovolená

Běžná dovolená je v ČR 20 dní a častým benefitem bývá týden volna navíc. Neomezená dovolená tak připomíná spíš sociální experiment. Firmy, které ho zavedly, si ale nemohou nový koncept vynachválit!

Zaměstnanec si může po domluvě se zaměstnavatelem vybrat libovolně dlouhé volno. Jedinou podmínkou jsou splněné povinnosti a minimální dopad na práci kolegů. Ve hře je tak především vzájemná důvěra a zodpovědnost zaměstnance za svou práci.

Tenhle benefit odzkoušela třeba brněnská firma Artin. A výsledek? Odpočinutý a vděčný zaměstnanec! Lidé si brali o 30 % více volna, a přitom byla všechna práce bez problému hotová. Možnost delší nebo častější dovolené má tedy pozitivní vliv na vztah zaměstnanců k práci i k firmě samotné.

Flexibilní pracovní doba

Mezi nejpopulárnější benefity patří volná pracovní doba. Možnost poskládat si celý den, jak je zrovna potřeba má příznivý vliv na soustředění zaměstnanců na práci. Nemusí se stresovat, jak vše stihnou v pracovní době, nemusí zbytečně čerpat dovolenou, sick days nebo řešit propustky k lékaři. Tenhle benefit oceňují také maminky, které by jinak nemohly pracovat vůbec, nebo jenom na zkrácený úvazek.

Sportovní vyžití a zdravý životní styl

Jak jsme psali v našem předchozím článku, balanc mezi pracovním a osobním životem je velice důležitý pro šťastný život zaměstnance a tím pádem i pro jeho pracovní výkon. Zpřístupnit svým zaměstnancům různé sportovní aktivity, nebo zlepšit dosažitelnost zdravého stravování, je v dnešní době samozřejmostí. I proto tzv. wellbeing patří mezi top pracovní benefity. Některé firmy se snaží zlepšit pracovní prostředí, ve větších korporátech často najdete vlastní fitness centra nebo restaurace určené pouze zaměstnancům firmy. Většina firem ale využívá benefitních karet, díky kterým si může zaměstnanec sám vybrat aktivity, kterým se bude věnovat a nemusí se omezovat pouze na prostředí firmy.

Jakou zkušenost máte s pracovními benefity vy? Podělte se s námi na našem facebooku!

Zdroj: iDnes.cz (4. 3. 2018) „Firmě se osvědčila neomezená dovolená. Lidé odpočívají a plní všechnu práci“, METRO (16. 1. 2019) „Platí královsky, přesto chybí lidé.“, HRmag.cz (11. 1. 2019) „Tři čtvrtiny zaměstnanců by si místo vánočního večírku vybraly benefity pro zdraví a pohodu„

Další články

EDENRED CARD versus stravovací paušál

Porovnejte si oba dva systémy

Číst více9. 1. 2024

Stravenka roku 2024 má hodnotu 211 Kč

Dopřejte vašim zaměstnancům plnohodnotný oběd za jednu stravenku.

Číst více21. 12. 2023

Nový vzhled stravenek Ticket Restaurant od 1. 10. 2023

Dovolujeme si vás informovat, že od 1. 10. 2023 začneme vydávat stravenky Ticket Restaurant v novém designu pro rok 2024.

Číst více22. 9. 2023