5 tipů jak balancovat profesní a osobní život | Články | Edenred

5 tipů jak balancovat profesní a osobní život | Články | Edenred

Czech Republic
Edenred | balanc | benefity

5 tipů jak balancovat profesní a osobní život

17. 1. 2019

„Žijeme ve světě neomezených možností“ klišé dnešní doby je možná pravdivé, ale rozhodně není zadarmo. Při cestě za „neomezenými možnostmi“ trávíme hodiny a hodiny prací, která nás často ani nebaví. Stres z práce si nosíme všude s sebou a výsledná frustrace může mít katastrofální dopad nejen na kvalitu našeho života, ale i na naše sny. Prvním krokem ke kvalitnějšímu životu může být oddělení profesního a osobního života.

Nevíte kde začít? Pak přesně pro vás je našich 5 tipů:

  1. Vytvořte si plán
    Rozdělte si, kolik času jste ochotní věnovat práci a kolik času by mělo patřit jen a jen vám. A snažte se plán dodržovat. V práci se věnujte pouze pracovním povinnostem, naopak doma odložte telefon a věnujte se jenom sobě.
  2. Vystupte z komfortní zóny!
    Zkuste něco nového. Taneční kurz, jógu, nebo třeba návštěvu sauny. Změna vám usnadní na chvíli zapomenout na práci a třeba se o sobě dozvíte něco nového.
  3. Vydejte se za kulturou
    Asi nejjednodušší formou rozptýlení je zábava. Vyrazte do kina, do divadla, nebo se odhodlejte k první návštěvě galerie moderního umění.
  4. Co vzdělávací kurzy?
    Chtěli jste mluvit dalším jazykem, malovat, nebo péct cukroví? Seberte odvahu a prostě to vyzkoušejte. Vedle nových znalostí získáte další možnost, jak pracovat na schopnosti soustředit se a třeba i budoucí kariéře.
  5. Vyzkoušejte meditaci
    Meditací neznamená turecký sed a spojené prsty. Je to především práce s myšlenkami. Vydejte se na svoje oblíbené místo, ať už je to vyhlídka za městem, most přes řeku, nebo jenom nejbližší park. Zkuste tam být alespoň půl hodiny sami se svými myšlenkami. Výsledkem vašeho snažení by mělo být nejen sebepoznávání, ale také schopnost uchopovat svoje nápady, obavy i radosti.

    Můžete pátrat i po řadě dalších aktivit. Pomoct vám s tím může třeba náš vyhledávač. Pamatujte, že je jedno, jestli zrovna sedíte v práci, nebo čekáte na svoji první taneční lekci. Vždy se soustřeďte na přítomný okamžik a věnujte mu maximum. Zlepšíte tak nejen svůj život, ale také pracovní výkon. Hodně štěstí!

Další články

Výhody placení s Qerko

Jak bezpečně a bez čekání platit přes Qerko

Číst více8. 3. 2023

Ukončení služby Poukázky za kartu

Ukončení služby Poukázky za kartu

Číst více5. 12. 2022

EDENRED POMŮŽE SBÍRKOU POUKÁZEK LIDEM V NOUZI

Společnost Edenred již pátým rokem pomáhá lidem v nouzi.

Číst více29. 11. 2022