5 nejpopulárnějších benefitů pro rodiče | Články | Edenred

5 nejpopulárnějších benefitů pro rodiče | Články | Edenred

Czech Republic

5 nejpopulárnějších benefitů pro rodiče

4. 9. 2018

Peněžní příspěvky, dárky, vyrovnání mzdy, více volna, flexibilní pracovní doba nebo firemní školka. Firmy se v posledních letech předhání v benefitech pro rodiče. Ať už o ty novopečené nebo o ty, kteří mají odrostlejší děti. Máme pro vás pět těchnejpopulárnějších.

www.edenred.cz/clanky/tipy-na-vylety-s-detmi-za-benefity-od-edenred

Příspěvek na umělé oplodnění i adopci Americké firmy podporují svoje zaměstnance už při plánování potomků. Uvědomují si, že v případě komplikací může jít o dost stresující záležitost, která může vést ke zhoršení pracovního výkonu. Proto nabízejí nejrůznější příspěvky nebo profesionální pomoc při umělém oplodnění nebo žádosti o adopci. Jednou z takových firem je třeba Spotify nebo American Express.

Finanční podpora a dárky Narození dítěte je významná životní událost, která ale může lehce narušit rodinný rozpočet. Některé firmy posílají svým zaměstnancům k narození dítěte finanční bonus nebo dárky. Zvyšují tak jejich loajalitu. Například společnost LATECOERE Czech Republic dává každému zaměstnanci při narození dítěte příspěvek 5 000 Kč plus dárek pro samotného novorozence.

Dorovnání mzdy během rodičovské dovolené Rodiče si hýčká i společnost Vodafone. Ta vyplácí rodičům na mateřské rozdíl mezi mzdou ve Vodafonu a finanční podporou od státu. A není jediná. Zaměstnanci amerického Netflixu dostávají během rodičovské dovolené plnou výši svého platu. Tento benefit navíc platí pro matky i otce.

Víc volna a zkrácená pracovní doba Flexibilní pracovní doba je pro rodiče nejdůležitější. Většina žen po mateřské nenastoupí do bývalého zaměstnání právě kvůli časové vytíženosti. Firmy si uvědomují, že tím můžou ztratit spoustu talentovaných a loajálních zaměstnanců. Řada z nich z toho důvodu nabízí možnost práce z domu, kratší pracovní dobu nebo víc dovolené. Volné dny navíc dostávají hned po narození dítěte nově i otcové. U už zmíněné společnosti Vodafone je to celých 5 volných dní po narození potomka.

Firemní školka Možnost mít dítě ve stejné budově, a navíc ho moct kdykoliv zkontrolovat je pro většinu rodičů k nezaplacení. Firemní školky jsou snem každého rodiče a jsou víc a víc populární. Šetří čas i starosti, jak firmám, tak zaměstnancům. V České republice nabízí možnost firemní školy společnosti AAA Auto, Raiffeisen bank nebo PPE.

Který z uvedených benefitů byste jako rodiče uvítali nejvíc? Nabízí váš současný zaměstnavatel některý z nich? Dejte nám vědět do komentářů na našíFacebookové stránce.

Fotky

Další články

Výhody placení s Qerko

Jak bezpečně a bez čekání platit přes Qerko

Číst více8. 3. 2023

Ukončení služby Poukázky za kartu

Ukončení služby Poukázky za kartu

Číst více5. 12. 2022

EDENRED POMŮŽE SBÍRKOU POUKÁZEK LIDEM V NOUZI

Společnost Edenred již pátým rokem pomáhá lidem v nouzi.

Číst více29. 11. 2022