Tipy na letní výlety s Benzina Tankartou od Edenred

Tipy na letní výlety s Benzina Tankartou od Edenred

Czech Republic

Tipy na letní výlety s Benzina Tankartou od Edenred

2. 7. 2021

Nevíte, kam vyrazit? Využijte našich 20 červencových tipů na zajímavá místa a akce, za kterými můžete vyrazit svým motorovým společníkem.

Do přírody

Národní park Podyjí
Jižní Morava láká návštěvníky zejména na vinice, ale na své si přijdou i milovníci turistiky a cyklistiky. Ostatně stihnout můžete obojí - přes den výlet, večer do sklípku. Přímo ze Znojma můžete vyrazit objevovat krásy Národního parku Podyjí, kde najdete mnoho zajímavých míst, která můžete prozkoumat pěšky nebo na kole. Doporučujeme například vyhlídky Králův stolec, Sealsfieldův kámen nebo známý kopec Šobes, na který se dostanete po červené přes fotogenickou Šobeskou lávku.

Posázavská stezka
Jen kousek od Prahy si můžete udělat výlet okolo řeky Sázavy, podél které vede lesem 10 km dlouhá naučná stezka. Dojeďte do Petrova u Prahy, odkud se vydejte po červené směrem na Žampach. Po cestě na vás čeká hned několik krásných vyhlídek, vodopádů i občerstvovna. Váš výlet zakončete v Kamenném přívozu, odkud se dostanete vlakem zpět do Petrova.

Třeboňsko
Rovinatá krajina v okolí třeboňských rybníků je ideální pro rekreační cyklistické vyjížďky a procházky. Celá oblast je protkaná sítí cyklotras a naučných cyklostezek - například okolo rybníků Svět a Rožmberk nebo celé Třeboně. Pokud máte navíc rádi ryby, kde jinde než na Třeboňsku ochutnáte ty nejčerstvější.

Národní park České Švýcarsko
Symbolem Českého Švýcarska je slavná Pravčická brána - největší přírodní skalní brána v Evropě. Cesta k ní začíná v Hřensku procházkou podél řeky Kamenice a pokračuje zážitkovou projížďkou na pramici kaňony řeky Kamenice s převozníkem. Od Mezního můstku, kde projížďka končí, vás pak čeká 6 km k Pravčické bráně. Poslední 2 km nastoupáte zhruba 200 výškových metrů, ale věřte, že stojí za to.

Stezka v korunách stromů
V České republice je jich už několik, ale ta v Janských lázních na úpatí Černé hory je jednou z největších v Evropě. Vyhlídková věž je 45 metrů vysoká a okolní koruny smíšeného lesa převyšuje o celých 15 metrů. Po cestě na vyhlídkovou plošinu na vrcholu věže si budete moci přečíst zajímavosti o lese a vyzkoušet různé překážky. Nahoru musíte po svých (1,3 km), dolů pak můžete sjet po tobogánu nebo sejít stejnou cestou.

K vodě

Kamencové jezero Chomutov
Tento přírodní unikát na kraji Chomutova nabízí kromě upravených pláží také bohaté sportovní vyžití. Zabaví se tedy nejen milovníci koupání a opalování. Zahrát si můžete minigolf, plážový volejbal, streetball, stolní tenis, badminton a nohejbal. Nechybí ani vodní atrakce jako šlapadla, lodičky, paddleboardy, wakeboarding a vodní lyžování.

Přírodní koupací biotop Litovel
Uměle vytvořené, přesto přírodní. Vodu v Litovelském koupališti čistí speciálními rostlinami, bez jakékoliv chemie. Najdete tam také řadu zábavních a relaxačních prvků jako v aquaparcích – skluzavky, skokánky, vlnobití a různé masážní vodní prvky. Pro nejmenší je připraveno brouzdaliště, pro větší děti i dospělé půjčovna sportovního náčiní.

Aqualand Moravia Pasohlávky
Pokud milujete aquaparky, tento byste měli určitě navštívit. Aqualand Moravia nedaleko Brna je nejmodernější aquapark v České republice. Areál nabízí celkem 14 bazénů, 20 tobogánů, 24 saun a širokou nabídkou wellness procedur s výhledem na Pálavu a Novomlýnská jezera.

Koupaliště Divoká Šárka
Pražskou oázu najdete v klidném prostředí přírodní rezervace Divoká Šárka na Praze 6 a oceníte ji zejména v extrémně teplých dnech. Koupaliště je napájeno z místního pramene, jehož voda vás určitě osvěží.

Jezero Konětopy
Pískovcový lom kousek od Brandýsa nad Labem je obklopený borovým lesem, který poskytuje příjemný stín. Průzračně čistá voda je vhodná pro koupání i potápění. Přístup do vody poskytují písečné a travnaté pláže. V areálu je hřiště na plážový volejbal, skluzavka pro děti, bufet a sociální zařízení.

Za kulturou

Hudba na vinicích 2021
Jihomoravská vinařství budou letos již podruhé hostit unikátní koncertní seriál, který spojuje české hudební hvězdy s těmi nejlepšími vinaři v České republice. Hudba na vinicích probíhá až do konce září a v červenci se můžete těšit třeba na Pokáče, MIG 21, Monkey Business, Davida Kollera nebo Xindla X. Konkrétní termíny a hostitelé koncertů jsou uvedeni na webu festivalu.

Olympijský festival
Sportovní nadšenci se (snad) konečně dočkali. Odkládané olympijské hry odstartují již 23. 7. a společně s nimi také Olympijský festival. Udělejte si výlet do Prahy či Brna, využijte možnosti vyzkoušet si více než 30 sportů, sledujte přímé přenosy z olympijských her, nahlédněte pod pokličku olympismu a užijte si doprovodný program pro dospělé i děti.

Harrachovské sklářské a pivní slavnosti
Neholdujete-li sportu, co takhle spojení hudby, dobrého piva a tradičního harrachovského řemesla? Vyrazte 24. 7. 2021 do Harrachova, ochutnejte místní pivo, poslechněte si dobrou hudbu a vyzkoušejte umění sklářských mistrů.

Národní muzeum v Praze
Opravená historická budova Národního muzea láká během léta na zajímavé výstavy – největší výstavu archeologických objevů českých egyptologů Sluneční králové, výstavu historie sportovního vybavení, medailí českých olympioniků a fotografií z československé výpravy na LOH v Tokiu z roku 1964 Olympijské Tokio nebo vítězné snímky fotografické soutěže Czech Press Photo, které jsou vystaveny v Národním muzeu vůbec poprvé.

Otáčivé hlediště Český Krumlov
Letní scénu Jihočeského divadla najdete přímo v českokrumlovském zámeckém lesoparku. V červenci uvede pod otevřeným nebem premiéru komedie Da Vinci o životě po boku génia 15. století.

S dětmi

Naučná stezka Šebeň
Na příjemnou 3kilometrovou procházku po stopách mravenců můžete vytáhnout děti kousek od obce Křižanov v okrese Žár nad Sázavou. Po lesních cestách touto přírodní památkou můžete vidět více než 1 200 mravenišť a dozvíte se mnoho zajímavostí o mravencích - třeba jak dlouho jim trvá postavit mraveniště, čím se živí nebo jak pomáhají lesu, aby byl zdravý.

DinoPark Liberec
Výlet do DinoParku potěší všechny malé milovníky dinosaurů a historie. Tento zábavní park v OC Plaza Liberec ukazuje zážitkovou formou vývoj planety Země od Velkého třesku až dodnes. Najdete v něm 70 modelů dinosaurů v životní velikosti, pravěký druhohorní prales s bouřkou a opravdovým deštěm, dětské paleontologické hřiště nebo stezku pro odvážné děti DinoTrek.

Zážitkový park Zeměráj
Zeměráj je interaktivní přírodní muzeum u Orlíku nad Vltavou, které se bude líbit dětem i dospělým. Na ploše 9 hektarů najdete například středověkou vesnici, kilometr dlouhou přírodní stezku naboso, velké dřevěné bludiště, lukostřelnici, různá přírodní hřiště, naučné prvky a hlavolamy. Některá stanoviště jsou pro případ nepříznivého počasí pod střechou. Občerstvit se můžete ve stylové usedlosti z roku 1640, kde vaří staročeskou kuchyni.

Jump Academy Olomouc
Zábava a sport v jednom. To je jump arena a trampolínové centrum v OC Olympia, kde najdete kromě 37 trampolín také 9D kino. Hlavními atrakcemi jsou provázané trampolíny, molitanové jámy, airbagy, bláznivé otáčivé kolo, jumping pyramida a parkour zóna.

Zámek Dětenice
Prohlídka zámku nemusí být nuda. V Dětenicích nabízí netradiční pohádkové prohlídky s příběhem o napravené princezně, které děti budou bavit. Výlet můžete zakončit zážitkovou večeří ve Středověké krčmě (nutná rezervace předem).

Přejeme Vám příjemnou dovolenou a spoustu cestovatelských zážitků!

Fotky

Další články

Výhody placení s Qerko

Jak bezpečně a bez čekání platit přes Qerko

Číst více8. 3. 2023

Ukončení služby Poukázky za kartu

Ukončení služby Poukázky za kartu

Číst více5. 12. 2022

EDENRED POMŮŽE SBÍRKOU POUKÁZEK LIDEM V NOUZI

Společnost Edenred již pátým rokem pomáhá lidem v nouzi.

Číst více29. 11. 2022