Sbírka poukázek Edenred pro Potravinovou banku | Články | Edenred

Sbírka poukázek Edenred pro Potravinovou banku | Články | Edenred

Czech Republic
pomáháme | potravinová banka | sbírka poukázek

Sbírka poukázek Edenred pro Potravinovou banku

7. 12. 2018

Jako jeden z největších poskytovatelů stravenek na českém trhu, cítíme jako svoji povinnost lidem v nouzi naplnit talíře potravinami, které se jim běžně nedostávají. Spustili jsme proto speciální sbírku poukázek Edenred, do které můžete přispět i vy. Celkovou vybranou částku poté zdvojnásobíme a předáme Potravinové bance. Ta za vybrané peníze nakoupí potraviny, které jak lidem v nouzi, tak i dětem v dětských domovech, často schází.

Co je Potravinová banka?
Potravinová banka funguje už 12 let a snaží se předcházet vzniku potravinového odpadu. A zároveň tak zamezit plýtvání jídla. Neprodané, či neprodejné potraviny sváží do svých skladů a rozdává potřebným. Měsíčně je to až neuvěřitelných 210 tun potravin.

Odkud berou potraviny?
V lednu letošního roku vešel v platnost zákon 110, který přikazuje řetězcům nad 400 m2 prodejní plochy všechny neprodané potraviny vhodné ke spotřebě nabídnout potravinovým bankám. Díky tomu se počet potravin přivážených z těchto řetězců zvýšil o zhruba 30 %. To v praxi znamená, že o 30 % potravin se snížil potravinový odpad a že tyto potraviny sytí pravidelně 30 000 osob v nouzi.

Další aktivity
Důležité je také vzdělávání veřejnosti. Ta začíná už u dětí a dospívajících. Proto potravinové banky šíří osvětu o škodlivosti plýtvání přednáškami pro školy a nabídkou školních exkurzí ve skladech. Dále je nutné pracovat i s odběrateli. V ČR mají potravinové banky cca 30 000 odběratelů, ti všichni už vědí, proč je škodlivé plýtvat a jaký je rozdíl mezi minimálním datem trvanlivosti a spotřebujte do.

Jak přispět so sbírky Edenred?
Pokud vlastníte jakoukoli poukázku Edenred můžete přispět. Stačí poukázku/poukázky zaslat na:

pro Potravinovou sbírku
PO Box 735
111 21 Praha 1

Nebo můžete vhodit poukázky do označených kasiček na naších pobočkách (seznam naleznete zde: https://www.edenred.cz/kontakty/pobocky).

Děkujeme, že s námi pomáháte.

Další články

Výhody placení s Qerko

Jak bezpečně a bez čekání platit přes Qerko

Číst více8. 3. 2023

Ukončení služby Poukázky za kartu

Ukončení služby Poukázky za kartu

Číst více5. 12. 2022

EDENRED POMŮŽE SBÍRKOU POUKÁZEK LIDEM V NOUZI

Společnost Edenred již pátým rokem pomáhá lidem v nouzi.

Číst více29. 11. 2022