Nejpopulárnější sporty v Česku | články | Edenred

Nejpopulárnější sporty v Česku | články | Edenred

Czech Republic

Nejpopulárnější sporty v Česku

2. 8. 2018

  1. Cyklistika
    Cyklistice se věnuje třetina aktivních sportovců. Zároveň je jízda na kole oblíbenou součástí aktivní dovolené. Na kolo totiž může vyrazit celá rodina. Nejčastěji potkáte cyklistu na silničním kole a pravděpodobně to bude spíš muž. Investice do toho sportu se řadí mezi středně nákladné. Cena se většinou odvíjí od nároků jednotlivce na vybavení. Kromě aktivního odpočinku a výletů využívají Češi kolo i jako dopravní prostředek do práce. Tím se jeho oblíbenost ještě zvyšuje.
  2. Volejbal
    Volejbal boduje hlavně u žen a mezi týmovými sporty jasně vede. Starší generace preferuje halovou verzi, ta mladší se přiklání ke hře na písku. Většina lidí si oblíbí volejbal už na základní nebo střední škole, kde je tento sport pravidelnou součástí hodin tělocviku. Volejbal ale nepatří mezi nejčastěji hrané sporty. Přestože je oblíbený napříč generacemi, pravidelně jej hraje jen třetina lidí, kteří ho řadí mezi své oblíbené. Velkou výhodou volejbalu je, že se dá hrát celý rok za jakéhokoliv počasí.
  3. Fotbal
    Fotbal patří nejen k nejsledovanějším sportům v České republice, ale i na světě. Aktivních hráčů je ale mnohem méně, než jaká je jeho fanouškovská základna. Popularita fotbalu je daná historicky. Poprvé se na českém území hrálo v roce 1887. Stejně jako volejbal je i fotbal oblíbený napříč generacemi, hlavně u mužů. V poslední době, ale musí u mladé generace bojovat o přízeň s nově nastupujícími sporty a sportovními trendy.

Jaký je váš oblíbený sport? Využili jste na něj už svoji kartu nebo poukázky Edenred Benefits? Dejte vám vědět do komentářů na našem Facebooku.

Další články

Výhody placení s Qerko

Jak bezpečně a bez čekání platit přes Qerko

Číst více8. 3. 2023

Ukončení služby Poukázky za kartu

Ukončení služby Poukázky za kartu

Číst více5. 12. 2022

EDENRED POMŮŽE SBÍRKOU POUKÁZEK LIDEM V NOUZI

Společnost Edenred již pátým rokem pomáhá lidem v nouzi.

Číst více29. 11. 2022