To nejlepší čtení nejen pod stromeček | Články | Edenred

To nejlepší čtení nejen pod stromeček | Články | Edenred

Czech Republic

To nejlepší čtení nejen pod stromeček

19. 11. 2019

I v dnešní přetechnizované době zůstává kniha evergreenem. A proto můžete s poukázkami Edenred Benefits nakupovat i knížky. Aktuálně s nimi zaplatíte v knihkupectvích Albatros, Grada a NeoLuxor. Mrkněte na naše knižní tipy nejen pod vánoční stromeček.

Detektivka nikdy neomrzí

Jo Nesbø si vysloužil přízvisko Král severské detektivky. A ne bezdůvodně. Každý díl s ostříleným detektivem Harry Holem se stal okamžitě bestsellerem. Pokud jde tedy o detektivní romány, Nesbø je jasnou volbou! V říjnu navíc vyšel 12. díl jeho bestsellerové série, tentokrát s názvem Nůž!

Tip! V knihkupectvích najdete i zkompletované boxy s předchozími díly.

Trocha romantiky

Pro řadu žen, maminek nebo přítelkyň je knížka skvělou formou odpočinku. Co takhle sáhnout po typicky ženském čtení? My jsme vybrali Cukrárnu v Pařížiod Caplin Julie.

Tip! Zapátrejte sami z pohodlí domova, na většině e-shopů najdete sekci románů pro ženy.

Něco pro děti

Velký boom letos zaznamenala kniha Strážce ztracených měst od Shannon Messenger. Autorku často označují jako další J. K. Rowlingovou, která má na svědomí svět Harryho Pottera. Má-li vaše ratolest ráda kouzla, nemusíte hledat dál.

Tip! A když jsme u Harryho Pottera: Víte, že existuje i ilustrovaná edice? V říjnu vyšel už 4. díl.

… a něco pro ty starší

Spisovatel Landry Q. Walker a ilustrátor Mel Rubi přetvořili fantasy příběh Hry o trůny do komiksu. Pokud vám Hra o trůny nic neříká, zapátrejte v produkci HBO, kde najdete 8 sérií fenomenálního seriálu podle původní série románů G. R. R. Martina.

Tip! Střet králů vychází až 18. listopadu, ale můžete si ho v klidu předobjednat.

Stálice fantasy žánru

Na pultech knihkupectví je stále víc a víc vidět fantasy série Zaklínač od polského autora Andrzeje Sapkowského. Příběhy Geralta, profesionálního zabijáka příšer, začaly vycházet v 90. letech a zažívají renesanci hlavně díky veleúspěšné sérii RPG her a nově připravovanému seriálu z produkce Netflix.

Tip! Je to vážně super čtení, takže se nemusíte bát koupit celou sérii naráz.

Pohled na svět trochu jinak

Faktomluva od Hanse Roslinga představuje 10 důvodů, proč ten náš svět není zas tak špatný, jak si často myslíme. Alternativní pohled na svět prostřednictvím statistik a faktů nepřináší novou filosofii, ale pomůže vám najít jiný úhel pohledu. Řada kritiků knihu označuje jako „to nejdůležitější“, co doposud četli. Přidejte se k nim!

Knížky patří i do kuchyně

I v době internetové se tištěné kuchařky těší stále větší oblibě. To vědí i autorky zdravé kuchařky Cukrfree Jana Dell Plotnárková a Janina Černá. Knížka vás seznámí s více než 120 moderními recepty, které si kladou za úkol dobře zasytit a potěšit chuťové buňky i tělo.

Tip! Podobně úspěšným titulem je série kuchařek Jíme zdravě s Fitrecepty.

Další články

Výhody placení s Qerko

Jak bezpečně a bez čekání platit přes Qerko

Číst více8. 3. 2023

Ukončení služby Poukázky za kartu

Ukončení služby Poukázky za kartu

Číst více5. 12. 2022

EDENRED POMŮŽE SBÍRKOU POUKÁZEK LIDEM V NOUZI

Společnost Edenred již pátým rokem pomáhá lidem v nouzi.

Číst více29. 11. 2022