Kde se najíst opravdu zdravě? | články | Edenred

Kde se najíst opravdu zdravě? | články | Edenred

Czech Republic

Kde se najíst opravdu zdravě?

13. 3. 2018

Program FOOD – o čem je?
Program FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand) vznikl v roce 2009 jako odpověď na alarmující statistiky o rostoucí obezitě v Evropě. Podle této studie trpí v Evropě více než 52 % dospělých nadváhou nebo obezitou.
Projekt FOOD podporuje kvalitní a vyvážené stravování během pracovní doby i mimo ni. Ve spolupráci se společností Edenred dává dohromady síť restaurací, které splňují kritéria programu. Zároveň se snaží o zlepšení nutričních hodnot jídel nabízených těmito restauracemi a informuje spotřebitele o nabídce kvalitního stravování.

Kam na oběd?
Síť restaurací FOOD se v České republice stále rozrůstá. V současné době patří do programu již přes 600 restaurací. Tu nejbližší najdete jednoduše pomocí našeho vyhledávače. Při hledání stačí zaškrtnout políčko s označením FOOD.
Další restaurace můžete navštívit i v jiných evropských státech, jako je Belgie, Francie, Itálie, Portugalsko, Slovensko, Španělsko a Švédsko.

Jak získat označení restaurace FOOD?
Síť vhodných restaurací vytváříme díky nominacím držitelů stravenek nebo karet Ticket Restaurant. Vyplněním jednoduchého formuláře můžete doporučit vaši oblíbenou restauraci, pokud splňuje alespoň 5 z níže uvedených kritérií, zařadíme ji mezi restaurace sítě FOOD.

Podmínky pro zařazení do programu jsou:

  1. V případě poledního menu má restaurace v nabídce vždy i méně energeticky náročnou polévku (např. vývar) nebo je možné si k vydatnější polévce vybrat méně energeticky náročný druhý chod (např. salát). Restaurace nabízí i poloviční porce nejen pro děti.
  2. Mezi nabídkou příloh jsou i zeleninové přílohy.
  3. V nabídce jsou na výběr i jiné než smažené přílohy.
  4. V denním menu se alespoň 2× týdně objevuje jedno čistě zeleninové nesmažené hlavní jídlo.
  5. Zeleninové saláty jsou v nabídce hlavních jídel.
  6. K hlavním jídlům je možné si objednat menší porci zeleninového salátu nebo je salát pevnou součástí denních nabídek hlavních jídel.
  7. V nabídce hotových jídel jsou i jídla méně kalorická, nesmažená, zeleninové pokrmy, saláty z čerstvé zeleniny nebo jinak a jednodušeji připravená jídla (dušená, vařená v páře, pečená apod.).

Znáte restauraci, která splňuje kritéria programu FOOD a chybí vám v našem přehledu? Nominujte ji pomocí formuláře na našich stránkách a pomozte nám rozšířit síť restaurací se zdravými a kvalitními obědy. Už jste v některé restauraci FOOD byli? Podělte se s námi o své zkušenosti na našich facebookových stránkách.

Další články

Výhody placení s Qerko

Jak bezpečně a bez čekání platit přes Qerko

Číst více8. 3. 2023

Ukončení služby Poukázky za kartu

Ukončení služby Poukázky za kartu

Číst více5. 12. 2022

EDENRED POMŮŽE SBÍRKOU POUKÁZEK LIDEM V NOUZI

Společnost Edenred již pátým rokem pomáhá lidem v nouzi.

Číst více29. 11. 2022