Jaký typ zaměstnance jste? | Edenred

Jaký typ zaměstnance jste? | Edenred

Czech Republic

Jaký typ zaměstnance jste?

22. 10. 2018

Realista, extrovert, kreativec, analytik, tradicionalista nebo podnikavec. Vaše osobnost určuje nejen váš charakter, ale třeba i to, na jakou pracovní pozici se hodíte. Čím víc toho o vás personalisti zjistí, tím líp poznají, jaké jsou vaše pracovní návyky, styl práce nebo přístup k ní. Máte rádi čísla, neustále přicházíte s novými nápady nebo milujete práci v kolektivu? Zjistěte v našem novém článku, který typ zaměstnance na vás sedí nejvíc.

  1. Realista
    Veškeré pohybové, manuální nebo technické činnosti jsou doménou právě realisty. Jde mu od ruky každá práce s předměty, stroji, rostlinami i zvířaty. Je přesný a má výdrž. Navíc umí pracovat s materiály. Nevyhovuje mu práce s lidmi, myšlenkami a abstraktními pojmy. Ve společnosti je spíš uzavřený a málomluvný. V komunikaci je přímý a stručný. Ke spokojenosti potřebuje pohyb. Je tím pádem hodně sportovně založený. Jeho pracovní zaměření může být například elektromechanik, strojní mechanik, veterinář, zedník, instalatér, tesař, truhlář nebo kuchař.

  2. Extrovert
    Kontakt s lidmi
    je pro extroverta v práci nejdůležitější. Je společenský, družný a laskavý. Rád pečuje o ostatní. Je skvělý pro udržení dobrých vztahů na pracovišti. S ostatními sdílí svoje problémy a snaží se je řešit. Nemá rád konflikty a je silně empatický. Táhne ho to do oblasti medicíny, klientské podpory a sociálních služeb. Extroverti jsou spokojení jako je učitelé, poradci, psychologové, pečovatelé, zdravotní sestry nebo sociální pracovníci.

  3. Kreativec
    Silná intuice, představivost
    a kreativita jsou hlavními znaky kreativce. Vidí svět trochu jinak a každý jedinec je v jeho očích originál. Může být hodně emocionální, nestálý, idealistický a lajdácký. Vždy je ale otevřený a upřímný. V oblastech vyžadující tvůrčí činnost je nepostradatelný. Mnohdy ovládají hned několik uměleckých oborů jako je hraní na hudební nástroje, psaní, kreslení, tanec nebo herectví. Svoje intuitivní myšlení a potřebu vyjádřit se nejlépe uplatní ve službách, marketingu nebo obchodu. Vhodnou pozicí je pro ně třeba copywrighter, filmový režisér, akademický malíř, hudebník, herec, tanečník, bytový designér a podobně.

  4. Analytik
    Data, čísla, tabulky, počítače
    . Tohle všechno miluje analytik. Na první místě je pro něj intelekt. Zajímá ho věda a výzkum. Vyhovuje mu pořádek a pevně daná metodika práce. Problémy řeší zásadně logikou. Baví ho matematika a přírodní vědy. Jeho hlavním nedostatkem může být až asociální a silně introvertní povaha. Raději pracuje sám a nehodí se ani na vedoucí pozice. Hnacím motorem je pro něj neustálé sebevzdělávání a zdokonalování svých dovedností. Úspěšnou kariéru může mít jako biolog, chemik, systémový analytik, programátor, lékárník nebo chirurg.

  5. Tradicionalista
    Žádný jiný typ není na práci v administrativě lepší než tradicionalista. Jde o výkonného, pečlivého a svědomitého člověka, který myslí hlavně prakticky. Nevadí mu sezení na jednom místě a ke spokojenosti v práci mu stačí málo. Má rád zodpovědnost za čísla, data a striktně dodržuje pracovní postupy. V jednoduchosti a přesnosti je podle něj síla. Ve svých názorech je konzervativní. Nemá rád změny a rád pracuje v týmu. Práce, na kterou se hodí je například sekretářka, bankéř, mzdový účetní, archivář, bezpečnostní technik, správce sítě nebo pokladník.

  6. Podnikavec
    Tenhle člověk vás dokáže přesvědčit ke všemu. Skvěle se proto hodí na post obchodníka nebo reprezentanta firmy. Jeho silnou stránkou jsou mezilidské vztahy, ve kterých se skvěle vyzná. Ví kdy, co a komu říct. Jeho argumenty jsou ve většině případů neprůstřelné. Je ambiciózní, sebevědomý a energický. Podnikavec má rád dobrodružství a spoléhá se hlavně na sebe. Mezi jeho slabiny patří ukvapenost a impulsivnost. Občas se zkrátka stane, že jedná a mluví rychleji, než myslí. Ideální pozice je pro něj manažer, obchodní právník, pojišťovací agent, soudce nebo obhájce. Poznali jste se v některém typu? Dejte nám vědět do komentářů na našem facebooku

Další články

Výhody placení s Qerko

Jak bezpečně a bez čekání platit přes Qerko

Číst více8. 3. 2023

Ukončení služby Poukázky za kartu

Ukončení služby Poukázky za kartu

Číst více5. 12. 2022

EDENRED POMŮŽE SBÍRKOU POUKÁZEK LIDEM V NOUZI

Společnost Edenred již pátým rokem pomáhá lidem v nouzi.

Číst více29. 11. 2022