Edenred úspěšně zotavil z technických problémů. | Články | Edenred

Edenred úspěšně zotavil z technických problémů. | Články | Edenred

Czech Republic
malware | útok

Edenred se úspěšně zotavil z technických problémů.

29. 11. 2019

Vážení klienti, uživatelé, obchodní partneři,

Edenred s radostí oznamuje, že se úspěšně zotavil z technických problémů, kterým čelil od čtvrtka 21. 11. 2019 v důsledku globálně vedeného malwarového útoku. Veškeré naše systémy a procesy jsou nyní plně funkční a jsme připraveni Vám nadále poskytovat prvotřídní služby, které od nás očekáváte.

Malware byl identifikován a jeho šíření zastaveno, a to především díky preventivním opatřením i okamžité reakci na bezprostřední útok. K vyšetření incidentu a odstranění jeho následků byli povoláni experti na kybernetickou bezpečnost.

Naše klíčové systémy - především systémy podporující platební karty a platby, portál Benefity Café či aplikace Můj účet - nebyly tímto útokem nijak zasaženy či narušeny. I díky tomu fungovaly nepřetržitě i po útoku. Dílčí výpadky našich služeb byly způsobeny preventivním odpojením některých infrastrukturních prvků.

Během dosavadního vyšetřování, vedeného mimo jiné předními experty na kybernetickou bezpečnost, se nenašly žádné stopy nasvědčující tomu, že by data uživatelů nebo klientů byla odcizena nebo jinak zneužita. Malware se nerozšířil k žádnému externímu partnerovi či klientovi společnosti Edenred.

Veškeré Vaše objednávky, které jste nám odeslali prostřednictvím objednávkového systému Můj Edenred účet (extranet.edenred.cz) se zpracovávají s navýšenými kapacitami na naší straně tak, abychom Vám je doručili včas.

Mnoho našich partnerů a klientů nám v uplynulých dnech vyjádřilo své pochopení s nastalou situací, za což jsme jim nesmírně vděční. Velmi si vážíme naší dosavadní spolupráce a budeme se i nadále snažit naplnit Vaše očekávání na té nejvyšší možné úrovni.

Váš Edenred

Další články

EDENRED CARD versus stravovací paušál

Porovnejte si oba dva systémy

Číst více9. 1. 2024

Stravenka roku 2024 má hodnotu 211 Kč

Dopřejte vašim zaměstnancům plnohodnotný oběd za jednu stravenku.

Číst více21. 12. 2023

Úprava odměny za služby společnosti Edenred s ohledem na míru inflace

Dd začátku roku 2022 dosáhla míra inflace vysoce nadstandartní úrovně 28,8 %. S ní je spojený růst cen energií, technologií a práce, který nás nutí od 1. 12. 2023 k mimořádné úpravě našich všeobecných obchodních podmínek v oblasti odměny za služby.

Číst více13. 10. 2023