Edenred daroval oblečení pro dobrou věc | Články | Edenred

Edenred daroval oblečení pro dobrou věc | Články | Edenred

Czech Republic
forewear | recyklace | udržitelnost

Edenred daroval oblečení pro dobrou věc

3. 12. 2018

Nejen minimalismus, výzva maximálně 30 kousků oblečení, ale i další recyklace oblečení a textilu hýbou světem. Edenred se letos zapojil do sbírky nepotřebného oblečení pro projekt FOREWEAR, který přetváří nevyužitý textil v recyklované výrobky, které jsou ekologické a mají sociální přesah. Díky této recyklaci podporujeme ochranu přírody a pomáháme potřebným.

Sbírka oblečení trvala jeden týden, kdy všichni zaměstnanci mohli přinést oblečení, pásky, kabelky, bižuterii, boty, kabelky, hračky.... Zahájení sbírky provázelo milé setkání s Markétou Boreckou, zakladatelkou projektu FOREWEAR, a Veronikou Moudrou z Borůvky Praha, a byla možnost koupit již vyrobené funkčně-designové výrobky.

Co se stane s recyklovaným oblečením?

Z recyklované netkané textilie vznikají v chráněné dílně praktické výrobky jako třeba zápisníky v textilním obalu s kapsami, obaly na knihy, anebo dokonce pouzdra na mobily a tablety. Na tyto výrobky je možné následně vytvořit potisk na míru a firmy je mohou použít jako dárky pro zaměstnance, partnery nebo klienty. Společně tak podporují zodpovědný společenský konzum a udržitelnost životního prostředí. Podstatným benefitem je i to, že se do práce na projektu mohou zapojit i znevýhodnění lidé.

Sbírka oblečení v číslech

V roce 2017 se podařilo shromáždit 1 880 kg z akcí spolupořádaných FOREWEAR, letos to bylo cca 1 500 kg. Část vybraného oblečení pomůže lidem v nouzi (např. klienti Borůvka Praha o.p.s., azylové domy apod.). Nenositelné kousky se nechají zrecyklovat. Edenred se podílel na tomto čísle devadesáti kilogramy. Oblečení z Edenred putovalo do Borůvky, kde bude dál sloužit a dělat parádu.

K dnešnímu dni bylo za celou dobu existence projektu shromážděno, vybráno a dále recyklováno přes 30 000 kg vyřazených oděvů. Z těch vznikly výrobky s designovým potiskem pro více než 30 firem.

Netradiční, udržitelný dárek

Díky této spolupráci tak vznikl vánoční dárek určeným našim Edenred kolegům, který je nejen udržitelný, ale také krásný.

Kdo stojí za Forewear?

Zakladatelkou projektu je paní Markéta Borecká, a jak sama říká:. „Nenávidím plýtvání a naopak mne nesmírně těší, když má každá věc další využití do doby, než přestane sloužit. Také je mi blízký design a podnikání s pozitivním dopadem. A to vše splňuje projekt FOREWEAR.“

Kde se dají výrobky zakoupit?

Chcete také podpořit udržitelné výrobky a naši planetu? Pak navštivte stránku www.forewear.cz/shop. Sledujte Forewear také na Facebooku!

Fotky

Další články

EDENRED CARD versus stravovací paušál

Porovnejte si oba dva systémy

Číst více9. 1. 2024

Stravenka roku 2024 má hodnotu 211 Kč

Dopřejte vašim zaměstnancům plnohodnotný oběd za jednu stravenku.

Číst více21. 12. 2023

Nový vzhled stravenek Ticket Restaurant od 1. 10. 2023

Dovolujeme si vás informovat, že od 1. 10. 2023 začneme vydávat stravenky Ticket Restaurant v novém designu pro rok 2024.

Číst více22. 9. 2023