Dodržování pravidelného režimu pití a jídla podporuje efektivitu zaměstnanců! | Články | Edenred

Dodržování pravidelného režimu pití a jídla podporuje efektivitu zaměstnanců! | Články | Edenred

Czech Republic

Dodržování pravidelného režimu pití a jídla podporuje efektivitu zaměstnanců!

28. 5. 2020

Podle průzkumů FOOD roste v posledních letech obliba zaměstnaneckých odpočinkových místností. Dnes je využívá až 1/3 zaměstnanců v České republice. Tyto místnosti prošly velkými změnami a jsou dnes příjemným místem, kde se lidé v průběhu pracovního dne mohou setkávat a strávit příjemnou pauzu. Odpočinkové místnosti nejsou dnes vybaveny jen mikrovlnnou troubou, ale velmi často také nápojovými či svačinovými automaty. Mezi stálice na českém trhu patří již 25 let společnost Delikomat, která provozuje více něž 15 000 automatů. Zaměstnanci si tak vybírají nejen mezi výbornou kávou, teplými a studenými nápoji, ale v nabídce nechybí ani saláty, plněné bagety, drobné sladkosti či chlazená jídla určená pro ohřev v mikrovlnné troubě.

Společnosti Delikomat a Edenred společně již 5 let zajišťují zaměstnancům ve firmách možnost platit v těchto automatech pomocí stravenkové karty Ticket Restaurant či Edenred Card.

Během této spolupráce se akceptační síť stravenkových karet Ticket Restaurant a Edenred navýšila o 7000 prodejních míst. Zaměstnanci mnoha firem tuto skutečnost velice oceňují, jelikož právě automaty jsou často to ta nejdostupnější cesta k dobré a zdravé svačině či obědu, které jsou opravdu přispívají k větší efektivitě zaměstnanců při práci.

Těžké jídlo, po kterém nastane útlum na celé odpoledne, si i k obědu v restauraci objednává stále méně lidí. Podle evropského srovnávacího průzkumu chodím zaměstnanci v pracovní dny na oběd častěji než před deseti lety a chceme lehčí a zdravější jídla.

Poptávce po zdravějším jídle se přizpůsobují i restaurace i svačinové automaty.

Vše vyplývá z průzkumu programu FOOD (zkratka z anglického Fighting Obesity Through Offer and Demand, tedy ‚boj proti obezitě pomocí nabídky a poptávky‘), od společnosti Edenred, který od roku 2009 sleduje stravovací zvyklosti zaměstnanců v deseti zemích Evropské unie. Program FOOD motivuje zaměstnance, aby dávali přednost zdravým obědům a tím vytvářeli tlak na restaurace, aby taková jídla ve stále větší míře nabízely. Populace totiž tloustne a mohou za to sedavá zaměstnání v kombinaci se špatnými stravovacími návyky. Obezitou či nadváhou trpí v současnosti více než polovina Evropanů!

food.jpg

Další články

Výhody placení s Qerko

Jak bezpečně a bez čekání platit přes Qerko

Číst více8. 3. 2023

Ukončení služby Poukázky za kartu

Ukončení služby Poukázky za kartu

Číst více5. 12. 2022

EDENRED POMŮŽE SBÍRKOU POUKÁZEK LIDEM V NOUZI

Společnost Edenred již pátým rokem pomáhá lidem v nouzi.

Číst více29. 11. 2022