Změna v platbách kartami Edenred ve vašich provozovnách | Články | Edenred

Změna v platbách kartami Edenred ve vašich provozovnách | Články | Edenred

Czech Republic

Silná autentizace - platba kartami Edenred

17. 9. 2019

Od 14. 9. 2019 dochází ke změnám v ověřování plateb platebními kartami, a tedy i kartami Ticket Restaurant a Edenred Benefits. Počínaje tímto dnem budou veškeré platby probíhat v režimu tzv. silné autentizace neboli silného ověření klienta. Změna se týká především plateb na internetu, můžete se s ní však setkat také při platbách kartou na vašich terminálech. Důvodem je nové evropské nařízení s cílem většího zabezpečení plateb kartami na internetu.

  • S jakým problémem se můžete setkat?

Při bezkontaktních platbách kartou do částky 500 Kč se může stát, že platba bude zamítnuta. V takovém případě, prosím, požádejte zákazníka, ať platbu zopakuje kontaktně vložením do platebního terminálu a zadáním PIN kódu.

  • Proč se to děje právě na vašem terminálu?

Všechny platební terminály je nutné aktualizovat. Aktualizace probíhá většinou automaticky a vy se nemusíte o nic starat. Na malém množství terminálů se však mohou objevit problémy.

  • Co v takovém případě dále dělat?

Kontaktujte poskytovatele vašeho terminálu s žádostí o vyřešení situace.

Další články

Úprava odměny za služby společnosti Edenred s ohledem na míru inflace

Dd začátku roku 2022 dosáhla míra inflace vysoce nadstandartní úrovně 28,8 %. S ní je spojený růst cen energií, technologií a práce, který nás nutí od 1. 12. 2023 k mimořádné úpravě našich všeobecných obchodních podmínek v oblasti odměny za služby.

Číst více13. 10. 2023

Nový vzhled stravenek Ticket Restaurant od 1. 10. 2023

Dovolujeme si vás informovat, že od 1. 10. 2023 začneme vydávat stravenky Ticket Restaurant v novém designu pro rok 2024.

Číst více22. 9. 2023

Změna způsobu placení přes Qerko

Platby přes Qerko budou od 20. 12. 2022 dostupné jen pro stravenkové karty zadané přímo do aplikace Qerko.

Číst více20. 12. 2022