Startuje Edenred Factory – interní startupový inkubátor | články | Edenred

Startuje Edenred Factory – interní startupový inkubátor | články | Edenred

Czech Republic

Startuje Edenred Factory – interní startupový inkubátor

29. 1. 2018

Od prosince 2017 do února 2018 mohou zaměstnanci Edenredu v Evropě, Brazílii, Turecku i v centrále skupiny předkládat své startupové projekty, které souvisejí s některou ze dvou hlavních oblastí podnikání skupiny: zaměstnanecké výhody nebo řízení firemních nákladů. V březnu 2018 kandidáti představí své nápady výkonnému výboru skupiny, jenž vybere dva projekty k dalšímu rozpracování a podpoře v období od dubna do září 2018.
Vítězní zaměstnanci získají na šestiměsíční inkubační dobu nárok na dočasné uvolnění ze své pracovní pozice, aby se mohli naplno věnovat svému projektu. Přesídlí do ústředí Edenredu, kde budou mít k dispozici podporu a poradenství od inovačních týmů a poradenské firmy pro digitální oblast.
Po šesti měsících se oba projekty vyhodnotí a podle svého potenciálu se následně zrealizují v Edenredu, anebo předají k dalšímu vývoji – do tzv. exkubace – nezávislé podnikové jednotce.

Další krok vpřed v inovační strategii Edenredu
Edenred jako průkopník otevřených inovací vyvinul celosvětový systém pro předvídání trendů a zkoumání ekosystémů v oblastech úzce spojených s hlavním předmětem svého podnikání.

Skupina od roku 2011 spolupracuje s investičním fondem Partech Ventures při podpoře mladých a rychle rostoucích firem podnikajících v oblastech digitální ekonomiky, jako jsou nové internetové služby, elektronické obchodování, e-marketing nebo nové způsoby plateb, on-line a mobilní služby (e/m/s-komerce, logistika, nábor, vzdělávání, zdravotní péče atd.), a aplikace technologií (konektivita, marketing a další hi-tech aplikace).

V roce 2012 skupina založila vlastní dceřinou společnost rizikového kapitálu zabývající se investicemi do menšinových podílů ve firmách, obvykle formou společných investic s jinými fondy, nazvanou Edenred Capital Partners, která se soustředí na inovační projekty s vysokým růstovým potenciálem v odvětvích blízkých hlavnímu předmětu činnosti mateřské skupiny. Společnost Edenred Capital Partners investovala do firem La Compagnie des Cartes Carburant, Lucky Cart, ProwebCE, Zenchef, Ouiteam a Addworking ve Francii nebo do společností LaunchPad Recruits a Beamery ve Velké Británii.

V sektoru startupů si Edenred vytvořil velmi dobrou pozici díky spolupráci s Partech Ventures a Edenred Capital Partners. Edenred Factory umožní interní rozvoj neotřelých nápadů, které mají z hlediska skupiny vysoký potenciál, a přetransformuje je v konkrétní projekty. Iniciativa
spojuje dravost startupu se silou světové jedničky v oboru. Edenred Factory je nejnovějším krokem vpřed v této globální strategii,” upozorňuje výkonný viceprezident pro marketing a strategii Edenredu Elie du Pré de Saint Maur.

Další články

EDENRED CARD versus stravovací paušál

Porovnejte si oba dva systémy

Číst více9. 1. 2024

Stravenka roku 2024 má hodnotu 211 Kč

Dopřejte vašim zaměstnancům plnohodnotný oběd za jednu stravenku.

Číst více21. 12. 2023

Nový vzhled stravenek Ticket Restaurant od 1. 10. 2023

Dovolujeme si vás informovat, že od 1. 10. 2023 začneme vydávat stravenky Ticket Restaurant v novém designu pro rok 2024.

Číst více22. 9. 2023