Czech Republic

5 výhod 100 korunových stravenek pro vás i vaše zaměstnance

24. 10. 2018

Firmy v Česku letos výrazně zvyšují příspěvky na stravování zaměstnanců. Nejčastější výše stravenky se tak dostala na 100 Kč. Navýšení si pochvalují nejen zaměstnanci, ale i zaměstnavatelé. Zjistěte i vy, jaké jsou výhody 100 Kč a vyšších hodnot stravenek:

  1. Daňové zvýhodnění Zvýšení příspěvku na stravování je logický krok, firmy si totiž mohou nárůst vložit do nákladů a snížit tak svůj daňový základ, zaměstnanci zase neodvádějí ze stravenek sociální a zdravotní pojištění. Příspěvek na stravné ve formě stravenek je navíc o 48 % výhodnější než finanční příspěvek ke mzdě. Výše daňově nejvýhodnější stravenky se mění každý rok. Letos je její hodnota 118 Kč.
  2. Jdete s dobou Sledovat a řídit se trendy z oblasti HR je pro řadu firem stěžejní. Zaspat v oblasti benefitů se vám může v budoucnu vymstít. U stravenek je vidět největší posun. Firmy přecházejí z papírových verzí na elektronické, a to jim umožňuje jednodušeji zvyšovat hodnotu stravenek. Po sedmi letech tak hodnota nejfrekventovanější stravenky vzrostla na 100 Kč. V letošním roce je zvyšování příspěvku na stravné razantní, změna se dotkla 30 % zaměstnanců v České republice.
  3. Zvýšení konkurenceschopnosti V době velmi nízké nezaměstnanosti hledají firmy co nejefektivnější cesty, jak zaměstnancům přilepšit. Boj o zaměstnance a jejich přetahování je v současnosti na denním pořádku. Proto se firmy snaží mít lepší benefity než konkurence. Navyšováním hodnoty stravenek dávají firmy svým zaměstnancům na vědomí, že si váží jejich práce a pečují o jejich zdraví a pracovní pohodu. Spokojení zaměstnanci jsou loajálnější, výkonnější a motivovaní.
  4. Menší doplatky za obědy I přes nárůst příspěvků na stravování stále většina zaměstnanců na oběd doplácí ze svého. Podle TRC indexu, který je sestaven na základě více než 1,2 milionu transakcí v době oběda v restauracích a jídelnách po celé ČR, je aktuálně průměrná cena oběda 115 Kč. To je o 13 Kč víc než před dvěma lety. Zdražování obědů je důsledek nejen legislativních změn, ale i vyšších požadavků na kvalitu potravin samotných strávníků.
  5. Benefit pro každého Stravenky jsou oproti jiným benefitům dostupné pro každého zaměstnance bez ohledu na pohlaví, pozici nebo dobu strávenou ve firmě. Zaměstnanci si díky stravenkám a stravenkovým kartám můžou dopřát oběd, jaký chtějí, ať už preferují tradiční českou kuchyni nebo se striktně drží zdravého životního stylu. Na popularitě získávají hlavně elektronické stravenky, které jsou komfortnější a nehrozí u nich poškození jako u klasických papírových stravenek.

Zajímá vás, jaké další výhody mají papírové a elektronické stravenky Ticket Restaurant? Nebo jak zlepšit spokojenost vašich zaměstnanců? Zjistěte více na: https://www.edenred.cz/spoluprace/zamestnavatel

Další články

118 Kč - nejvýhodnější výše stravenky pro firmy i zaměstnance

Přesně o 9 Kč se v roce 2018 zvýšila hodnota stravenky, která je daňově výhodná pro firmy i zaměstnance. Důvodem je nová vyhláška Ministerstva práce a sociálních věcí ČR (MPSV) č. 463/2017 o sazbě stravného.

Číst více5. 2. 2018

Společně proti nadváze s projektem STOB

Přidejte se k výzvě STOB a bojujte proti nadváze! Proč? Protože zdravý člověk je mnohem vyrovnanější, pracuje efektivněji, lépe zvládá i náročné úkoly a je obecně spokojenější. Aby takoví lidé pracovali ve vaší firmě, je čas zaměřit se na fyzické a psychické zdraví vašich zaměstnanců.

Číst více31. 1. 2018

Charitativní tombola

V rámci každoročního vánočního večírku pro své zaměstnance uspořádal Edenred CZ charitativní tombolu. Za utržené peníze jsme zakoupili v rámci projektu Strom splněných přání dárky pro děti z dětských domovů.

Číst více4. 1. 2018