3 mýty a fakta o stravenkové kartě Ticket Restaurant Card | články | Edenred

3 mýty a fakta o stravenkové kartě Ticket Restaurant Card | články | Edenred

Czech Republic

3 mýty a fakta o stravenkové kartě Ticket Restaurant Card

13. 2. 2018

Jako platební karta
Karta Ticket Restaurant je předplacená karta Mastercard. Jde o platební nástroj s vlastním PINem a zabezpečením, na kterém je zaměstnavatelem nahraný finanční obnos. Každá karta se váže k jednomu zaměstnanci a lze s ní platit, jako s každou jinou platební kartou, bezkontaktně.

74 % sítě pokryto a stále rozšiřujeme
Často se firmy obávají nízkého počtu zasmluvněných míst – tedy restaurací, kde stravenkovou kartu přijímají. Na tuto obavu můžete s klidem zapomenout. Plných 74 % restaurací, kde uživatelé našich stravenek obědvají (a platí papírovými stravenkami), přijímá k platbě i naší platební kartu Ticket Restaurant. A to po celé České republice. Síť partnerů se navíc každým dnem rozšiřuje. Nejbližší místo, kde můžete svou kartu uplatnit, najdete v našem vyhledávači na webových stránkách nebo pomocí mobilní aplikace. V případě, že vaše oblíbená restaurace přijímá papírové stravenky, ale kartu zatím ne, není nic jednoduššího než nám napsat a my restauraci zkontaktujeme s nabídkou.

Denní limit 500 Kč pro vaši bezpečnost
K hlavní kritice stravenkové karty patří její denní limit 500 Kč. Tento limit je ale důležitý hned z několika důvodů. V první řadě jde o způsob zabezpečení pro případ zneužití při ztrátě nebo odcizení karty. Průměrná cena jednoho oběda v České republice se pohybuje něco málo nad 110 Kč, takže se zaměstnanci do denního limitu s obědem bohatě vejdou. Vždyť příspěvek na stravování je poskytován zaměstnavatelem právě k nákupu obědů, případně potravin.

Kartu pořídíte stejně lehce jako stravenky
Kartu Ticket Restaurant Card objednáte stejně lehce jako papírové stravenky pomocí formuláře na našem webu. Hotové karty jsou dodány do deseti dnů. Nahrání finančních prostředků trvá od provedení příkazu 48 hodin. Aktivaci karty provádí sami zaměstnanci a trvá jen pár minut. Ušetříte tak spoustu času i peněz na distribuci a správě.

Z pohledu držitele karty jsou pak k nezaplacení tyto každodenní zkušenosti:

  1. Platí jen tolik, kolik je na účtence
    2. Žádné počítání nebo doplatky
    3. Žádné ztracené, poškozené nebo propadlé stravenky
    4. Větší šetrnost k životnímu prostředí oproti papírové verzi
    5. Možnost platit on-line (např. www.damejidlo.cz)
    6. Rychlé placení a odbavení na pokladně

Zajímá vás, jaké další výhody mají poukázky na stravování a volný čas? Nebo jak zlepšit spokojenost vašich zaměstnanců?

Zavolejte nám!

Další články

EDENRED CARD versus stravovací paušál

Porovnejte si oba dva systémy

Číst více9. 1. 2024

Stravenka roku 2024 má hodnotu 211 Kč

Dopřejte vašim zaměstnancům plnohodnotný oběd za jednu stravenku.

Číst více21. 12. 2023

Nový vzhled stravenek Ticket Restaurant od 1. 10. 2023

Dovolujeme si vás informovat, že od 1. 10. 2023 začneme vydávat stravenky Ticket Restaurant v novém designu pro rok 2024.

Číst více22. 9. 2023