2022-11-15
Program FOOD
Evropský program usilující ve spolupráci se zapojenými restauracemi o kvalitní stravování zaměstnanců v průběhu pracovního dne.
Program FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand) vznikl v roce 2009 jako odpověď na alarmující statistiky o rostoucí obezitě v Evropě, kde více než 52 % dospělých trpí nadváhou nebo obezitou. Vznikl z iniciativy EU a jeho cílem je podporovat kvalitní a vyvážené stravování během dne. Ve spolupráci s vámi, restauratéry, tak dáváme již 13 let dohromady síť restaurací, které se snaží o zlepšení nutričních hodnot nabízených jídel a splňují kritéria programu.
Hlavní cíle FOOD programu
- Podpora kvalitního a pestrého stravování v průběhu celého dne.
- Vytvoření přehledně označené sítě restaurací s nabídkou kvalitních a zdravých jídel.
- Motivace dalších restaurací ke zlepšení nejen polední nabídky jídel.
Co děláme
- Vzděláváme v oblasti nutričně správného stravování.
- Vytváříme kritéria FOOD restaurací.
- Spojujeme a podporujeme restaurace nabízející nutričně vyvážená jídla.
- Každoročně aktualizujeme data od strávníků i restaurací.
- Postupně rozšiřujeme program FOOD do dalších zemí Evropy.
Jak si vybírat jídla v restauracích či inspirace pro jídla připravovaná doma

Restaurace, které se zapojily do programu FOOD
Všechny restaurace začleněné do FOOD programu jsou v našem vyhledávači nebo využijte naše tipy na Fit s Fresh stravování.


Zdravé recepty

https://healthyrecipes-food.eu/cs/
Zabraňme plýtvání potravinami
Zdroje na naší planetě nejsou nevyčerpatelné. Uděláme-li každý alespoň malý krůček k jejich efektivnějšímu využívání, efekty budou patrné jak na stavu životního prostředí, tak i na našem zdraví a peněžence. Více v našem článku Chráníme planetu, zdraví i své finance.
