Zpět na přehled článků

2021-06-30

Podporujeme lokální komunity

V rámci tzv. „Ideal Day“ se zaměstnanci Edenredu po celém světě zapojují do dobrovolnických prací. Letošní pátý ročník Ideal Day zahrnoval 84 nejrůznějších CSR iniciativ (Corporate Social Responsability) ve 46 zemích a podpořil 76 neziskových organizací.

Projekt Ideal Day, který byl spuštěn v roce 2017, dává zaměstnancům společnosti možnost zapojit se do iniciativ jednoho ze tří pilířů CSR politiky skupiny Edenred: Idealpeople, jehož cílem je zlepšit kvalitu života; Idealplanet, který se věnuje ochraně životního prostředí; a Idealprogress, který se snaží zodpovědně vytvářet hodnoty.

Zaměstnanci Edenred v České republice již třetím rokem pravidelně pomáhají v Potravinové bance Praha a Střední Čechy s tříděním potravin. Potraviny získané od dárců a podporovatelů (mezi nimiž jsou i některé řetězce supermarketů) jsou Potravinovou bankou distribuovány mezi neziskové a charitativní organizace, které jídlo přerozdělí mezi svobodné maminky a lidi bez domova.

Letos se zaměstnanci Edenred ČR navíc zapojili do akce „Neplýtváme, vaříme“, kde pomáhali s vařením a konzervováním ovoce a zeleniny z Potravinové banky. Takto upravené potraviny pak poputují do dětských domovů, Klokánků, poboček Armády spásy či Azylových domů.

Zpět na přehled článků