Firemní psycholog – nový benefit na vzestupu | Články | Edenred

Firemní psycholog – nový benefit na vzestupu | Články | Edenred

Czech Republic
benefity | firemní kultura | psycholog

Firemní psycholog – nový benefit na vzestupu

28. 11. 2018

Co dělá firemní psycholog
Mezi hlavní náplň firemního psychologa patří pomoc zaměstnancům s řešením soukromých i pracovních problémů. Může jít o pomoc se stresem, vztahy, motivací, úmrtím v rodině, rozvodem, depresemi nebo vyhořením a dalšími problémy. Mimoto vám může být psychologický poradce nápomocný v řadě dalších úkolů. Jeho schopnosti skvěle zužitkujete při náboru zaměstnanců, adaptaci nových lidí, motivaci stávajících pracovníků i jejich hodnocení.

Podpora dalších dovedností
Firemní psycholog může vaše zaměstnance naučit a zlepšit jejich soft skills. Třeba komunikační schopnosti, lepší plánování, kreativní myšlení, umění riskovat nebo zvládat zátěž a stres. Podpora osobního rozvoje a vzdělávání totiž patří mezi ceněné benefity, kterými si můžete zajistit lepší výkon vašich zaměstnanců.

Proč ho potřebujete
Mít spokojené zaměstnance je v dnešní době pro firmu stěžejní. Takový zaměstnanec je totiž mnohem produktivnější i loajálnější. Firemní psycholog vás může včas upozornit na problémy v kolektivu, pomůže řešit konflikty nebo problémy v komunikaci. Pokud jsou některé problémy časté, může psycholog navrhnout řešení a preventivní opatření.

Pohled zaměstnanců
Hlavně starší lidé vnímají pomoc psychologa jako selhání. U mladších ročníků je ale tento benefit velice oblíbený a využívají ho. Nejdůležitější je pro zaměstnance naprostá diskrétnost firemního psychologa. Musí mít jistotu, že všechno, co si poví, zůstane soukromou záležitostí. K narušení důvěry nesmí dojít za žádnou cenu.

Kde jeho služby už využívají
Nejčastěji pracují s firemními psychology firmy, ve kterých se zaměstnanci nachází ve stresovém prostředí. Například záchranáři, lékaři, zdravotní personál nebo operátoři telefonických linek. Zaměstnanci v těchto oborech mají přístup k tzv. peerovi 24 hodin. Je to z důvodu možné nenadálé situace.

Další články

EDENRED CARD versus stravovací paušál

Porovnejte si oba dva systémy

Číst více9. 1. 2024

Stravenka roku 2024 má hodnotu 211 Kč

Dopřejte vašim zaměstnancům plnohodnotný oběd za jednu stravenku.

Číst více21. 12. 2023

Nový vzhled stravenek Ticket Restaurant od 1. 10. 2023

Dovolujeme si vás informovat, že od 1. 10. 2023 začneme vydávat stravenky Ticket Restaurant v novém designu pro rok 2024.

Číst více22. 9. 2023