Kalkulačka výhodnosti

Spočítejte si, kolik ušetříte, pokud vašim zaměstnancům přispějete na stravování formou stravenek nebo stravenkové platební karty ve srovnání se zvýšením mzdy.

Při počtu XXX zaměstnanců s hrubou mzdou YYYY
Vaše firma ročně ušetří:
Každý váš zaměstnanec ročně ušetří:

Podrobný výpočet daňové výhodnosti stravenek / stravenkových karet

Z pohledu zaměstnavatele

Příspěvek do mzdy Poskytnutí stravenek nebo karty Ticket Restaurant
Hrubá mzda  Kč  Kč
Soc. a zdrav. pojištení (34 %)  Kč  Kč
Mzdové náklady zaměstnavatele  Kč  Kč
Příspěvek na stravné na jednoho zaměstnance  Kč  Kč
Celkové náklady na jednoho zaměstnance  Kč  Kč
Rozdíl nákladů za měsíc na jednoho zaměstnance  Kč
Rozdíl nákladů za rok na jednoho zaměstnance  Kč
Roční úspora zaměstanavatele celkem  Kč

Z pohledu zaměstnance

Příspěvek do mzdy Poskytnutí stravenek nebo karty Ticket Restaurant
Hrubá mzda  Kč  Kč
Soc. a zdrav. pojištení (11 %)  Kč  Kč
Základ daně (superhrubá mzda)  Kč  Kč
Záloha na daň z příjmu před slevou  Kč  Kč
Základní sleva na dani  Kč  Kč
Záloha na daň z příjmu  Kč  Kč
Čistá mzda *  Kč  Kč
Navýšení čisté mzdy o stravenky  Kč  Kč
Zvýšení čistého příjmu zaměstnance na měsíc  Kč
Zvýšení čistého příjmu zaměstnance za rok  Kč

Garance nezávislého daňového odborníka

Daňový expert v oblasti osobních daní a odměňování
Daňový expert - Petr Frisch
Jméno: Mgr. Ing. Petr Frisch
Profesní zaměření: Daňový poradce - problematika osobních daní
Firma: Pro Factum Consulting s.r.o.
Kontakt: 225 852 400, 608 537 510, petr.frisch@profactum.cz
Získaná ocenění: Daňař roku 2010, 2011, 2013
Mgr. Ing. Petr Frisch, daňový poradce, který se více než 17 let věnuje problematice osobních daní. Je trojnásobným vítězem soutěže „Daňař roku“ v kategorii osobních daní. V současné době řídí rodinnou firmu Pro Factum Consulting. Dříve vedl oddělení osobních daní v Mazars, PwC (PricewaterhouseCoopers) a Ernst&Young.