Edenred

Fitness, lyžování, kino, divadlo i knihy za benefity

22. 2. 2018

Knihy jako volnočasové benefity
Tištěné knihy se dostaly na seznam uznaných volnočasových zaměstnaneckých benefitů díky novele zákona o daních z příjmů. Ke schválení novely došlo už 1. 7. 2017, ale platná je až od 1. 1. 2018. Nápad na poukázky na knihy vzešel ve Svazu českých knihkupců a nakladatelů.

Investice do vzdělání
Nový benefit je významný hlavně pro rodiny s dětmi nebo rodiny s nižšími příjmy, které si do teď knihy dovolit nemohly. Kromě beletrie nebo odborné literatury můžete za své benefity pořídit i dětské knihy. Jedinou podmínkou je, že reklama v knize nesmí překročit 50 % plochy.

Kam pro knihu?
Síť našich partnerských knihkupectví jsme tedy od ledna rozšířili o velká knihkupectví jako je NeoLuxor, Grada, Albatros a další. Pro ně znamenají nákupy poukázkami větší zájem o čtení a častější návštěvy kamenných provozoven. Tu nejbližší najdete s pomocí našeho vyhledávače.

Jednoduchý nákup s kartou Edenred Benefits
V České republice je průměrná cena knihy 240 Kč. Platba s kartou Edenred Benefits je tak ideální volbou. Můžete s ní platit jak v kamenných prodejnách, tak v e-shopech smluvních knihkupců. Celkově se za rok prodají knihy skoro za 8 miliard korun a s novým benefitem by měl prodej knih dál narůstat.

Vedle populární možnosti využívání zaměstnaneckých benefitů na nákup v lékárně, lístků do kina nebo divadla a wellness se tak přidávají i knihy.

Využijete tento nový benefit? Už jste byli pro knihu s kartou Edenred Benefits?