5 výhod 100 korunových stravenek pro vás i vaše zaměstnance | Články | Edenred

5 výhod 100 korunových stravenek pro vás i vaše zaměstnance | Články | Edenred

Czech Republic

5 výhod 100 korunových stravenek pro vás i vaše zaměstnance

24. 10. 2018
  1. Daňové zvýhodnění Zvýšení příspěvku na stravování je logický krok, firmy si totiž mohou nárůst vložit do nákladů a snížit tak svůj daňový základ, zaměstnanci zase neodvádějí ze stravenek sociální a zdravotní pojištění. Příspěvek na stravné ve formě stravenek je navíc o 48 % výhodnější než finanční příspěvek ke mzdě. Výše daňově nejvýhodnější stravenky se mění každý rok. Letos je její hodnota 118 Kč.
  2. Jdete s dobou Sledovat a řídit se trendy z oblasti HR je pro řadu firem stěžejní. Zaspat v oblasti benefitů se vám může v budoucnu vymstít. U stravenek je vidět největší posun. Firmy přecházejí z papírových verzí na elektronické, a to jim umožňuje jednodušeji zvyšovat hodnotu stravenek. Po sedmi letech tak hodnota nejfrekventovanější stravenky vzrostla na 100 Kč. V letošním roce je zvyšování příspěvku na stravné razantní, změna se dotkla 30 % zaměstnanců v České republice.
  3. Zvýšení konkurenceschopnosti V době velmi nízké nezaměstnanosti hledají firmy co nejefektivnější cesty, jak zaměstnancům přilepšit. Boj o zaměstnance a jejich přetahování je v současnosti na denním pořádku. Proto se firmy snaží mít lepší benefity než konkurence. Navyšováním hodnoty stravenek dávají firmy svým zaměstnancům na vědomí, že si váží jejich práce a pečují o jejich zdraví a pracovní pohodu. Spokojení zaměstnanci jsou loajálnější, výkonnější a motivovaní.
  4. Menší doplatky za obědy I přes nárůst příspěvků na stravování stále většina zaměstnanců na oběd doplácí ze svého. Podle TRC indexu, který je sestaven na základě více než 1,2 milionu transakcí v době oběda v restauracích a jídelnách po celé ČR, je aktuálně průměrná cena oběda 115 Kč. To je o 13 Kč víc než před dvěma lety. Zdražování obědů je důsledek nejen legislativních změn, ale i vyšších požadavků na kvalitu potravin samotných strávníků.
  5. Benefit pro každého Stravenky jsou oproti jiným benefitům dostupné pro každého zaměstnance bez ohledu na pohlaví, pozici nebo dobu strávenou ve firmě. Zaměstnanci si díky stravenkám a stravenkovým kartám můžou dopřát oběd, jaký chtějí, ať už preferují tradiční českou kuchyni nebo se striktně drží zdravého životního stylu. Na popularitě získávají hlavně elektronické stravenky, které jsou komfortnější a nehrozí u nich poškození jako u klasických papírových stravenek.

Zajímá vás, jaké další výhody mají papírové a elektronické stravenky Ticket Restaurant? Nebo jak zlepšit spokojenost vašich zaměstnanců? Zjistěte více na: https://www.edenred.cz/spoluprace/zamestnavatel

More articles

Pobočka v Praze bude trvale uzavřena k  30. 6. 2021

Jak můžete nadále objednávat‌ produkty Edenred?‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

Read more29. 10. 2022

The meal voucher exceptionally increased to CZK 180

An exceptional increase has been made to meal vouchers, raising them to CZK 180

Read more19. 8. 2022

Navýšení odměny za služby Edenred o výši inflace za rok 2021

Evropský program usilující ve spolupráci se zapojenými restauracemi o kvalitní stravování zaměstnanců v průběhu pracovního dne.

Read more14. 6. 2022